Annemiek van Vleuten
NOS Wielrennen

Van Vleuten laat iedereen versteld staan: onkruid vergaat niet hè

Na afloop van de proloog in de Ronde van België is Annemiek van Vleuten zelf ook verbaasd. Amper een maand na haar verschrikkelijke val in Rio de Janeiro, wint ze alweer een wedstrijd in België.

"Onkruid vergaat niet hè", grapt de wielrenster. Ze raffelde de proloog af met een gemiddelde van 49 kilometer per uur. "Ik sta er zelf ook versteld van. Ik had geen idee en wilde gewoon lekker gaan rijden. Maar dat ik zo hard kon..."

Van Vleuten lag na haar val in Brazilië in de kreukels. Ze had een zware hersenschudding, drie fractuurtjes in haar wervelkolom en mentaal was ze naar eigen zeggen een wrak. Ze ging met haar moeder op vakantie en ook de fiets mocht mee.

"Die weken in Italië waren goed. Ik heb daar alles een plekje kunnen geven. Ik kreeg echt een steen in mijn maag, wanneer ik aan Rio dacht. Nu heb ik er juist een goed gevoel bij. " De ingelaste vakantie werd langzaam ook een trainingskamp, op weg naar de rest van het seizoen.

Van Vleuten wint in België

In België is de glimlach terug bij de renster van Orica-AIS. "Ik ben blij dat ik hier weer zit. Fysiek en mentaal ben ik nu fit, het gaat boven verwachting goed. De hersenschudding valt mee, eigenlijk heb ik er niet zoveel last meer van en de prestaties in Rio hebben me ook geïnspireerd om doelen te stellen voor volgend jaar."

Maar de Wageningse wil zich ook dit jaar nog laten gelden. "Als ik kijk hoe makkelijk ik rijd, dan heb ik echt heel veel zin in het WK in Qatar. Dat is nog een supermooi doel dat half oktober voor me ligt."

En de winst in België is natuurlijk een mooie opsteker. "Dan weet je dat je op de weg terug bent. Ik ben hier heel blij mee", aldus Van Vleuten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl