Nadal oppermachtig, ook met dak dicht

Nadal oppermachtig op US Open, ook met dak dicht

Rafael Nadal is doorgedrongen tot de derde ronde van de US Open in New York. De tweevoudig winnaar was tegen Andreas Seppi uit Italië na iets meer dan twee uur klaar: 6-0, 7-5, 6-1.

De Spanjaard speelde als in zijn beste jaren, maar dat betekende niet dat Seppi kansloos was. De nummer 87 van de wereld liet zelfs in de eerste set goed tennis zien. De twintig punten die hij maakte (vier keer ging een game naar deuce) leverden echter geen enkele game op.

Schrale troost voor de Italiaan was dat hij onderdeel was van een historische partij. Voor het eerst werd het nieuwe dak in het Arthur Ashe Stadium tijdens een partij gesloten vanwege de regen.

Het dak van het Arthur Ashe-stadion is voor het eerst dicht tijdens een wedstrijd

Milos Raonic werd in de tweede ronde van de US Open uitgeschakeld. De nummer vijf van de plaatsingslijst verloor met 7-6 (4), 5-7, 5-7, 1-6 van de Amerikaanse qualifier Ryan Harrison.

Na zijn finaleplaats op Wimbledon mocht Raonic zich in New York tot een van de kanshebbers rekenen. Aanvankelijk ging het ook aardig met de Canadees, maar in het vervolg kreeg hij te maken met fysiek malheur. Problemen met de linkerpols en linkerdij gingen hem steeds meer parten spelen.

Milos Raonic

Raonic, die maar liefst vijftien dubbele fouten sloeg, liet de fysiotherapeut op de baan komen, maar na de derde set kon hij nauwelijks meer bewegen.

De 24-jarige Harrison, de nummer 120 van de wereld, bleef ondertussen kalm. Hij hield de bal in het spel en plaatste zich voor het eerst in zijn loopbaan voor de derde ronde van een grandslamtoernooi.

Cilic in topvorm

Marin Cilic hoefde zich niet al te zeer in te spannen om de derde ronde te bereiken. De als zevende geplaatste Kroaat sloeg Sergij Stachovsky van de baan met 6-1, 6-2, 6-3.

Marin Cilic is in topvorm

In onderlinge ontmoetingen stond Cilic met 4-0 voor, maar de Oekraïner wist wel steeds een set te pakken. Zo ook in de tweede ronde van Wimbledon dit jaar. De Kroaat is echter in topvorm, wat hij eerder deze maand al in Cincinnati liet zien: hij versloeg Andy Murray in de finale.

Dit keer keek Stachovsky binnen een uur al tegen een achterstand van twee sets aan. In de derde kon de nummer 92 van de wereld meer tegenstand bieden, maar een nederlaag was onvermijdelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl