Zege Schweinsteiger en Keane bij afscheid

Huilende Schweinsteiger bij afscheid

Bastian Schweinsteiger en Robbie Keane hebben hun laatste interland gespeeld. Schweinsteiger boekte met Duitsland een 2-0 overwinning op Finland, terwijl Keane afscheid nam met een 4-0 zege op Oman.

Schweinsteiger speelde in Mönchengladbach zijn 121ste wedstrijd in het shirt van Duitsland. De 32-jarige speler van Manchester United bedankte voor de aftrap het publiek en wist het toen al niet droog te houden. "Het was een grote eer om voor Duitsland en de fans te spelen", sprak hij.

Tijdens het vriendschappelijke duel werd vrijwel elk balcontact van de 32-jarige middenvelder met applaus begroet. In de 67ste minuut kreeg Schweinsteiger een publiekswissel en vloeiden er opnieuw tranen. Twaalf minuten ervoor en tien minuten erna scoorden Max Meyer en Mesut Özil voor de wereldkampioen.

Iers recordhouder

Robbie Keane sloot zijn interlandcarrière af met een doelpunt. De 36-jarige spits en aanvoerder maakte de 2-0 voor Ierland tegen Oman in de wedstrijd die uiteindelijk met 4-0 gewonnen werd.

Iers recordinternational Robbie Keane

De aanvaller van LA Galaxy speelde in Dublin zijn 146ste interland en daarmee is hij Iers recordhouder. Met in totaal 68 doelpunten is hij bovendien topscorer aller tijden van zijn land.