Overleg tussen Horia Tecau en Jean-Julien Rojer
NOS Sport

Bertens en Rojer succesvol in dubbel

In het enkelspel wil het al een tijdje niet vlotten met Kiki Bertens. Dinsdag ging het ook weer mis in de eerste ronde van de US Open. Maar in het vrouwendubbel kon ze in New York wel een succesje bijschrijven. Samen met Johanna Larsson bereikte ze de tweede ronde.

Het Nederlands/Zweedse duo, als vijftiende geplaatst, was in twee sets te sterk voor het Japans/Amerikaanse koppel Misaki Doi en Varvara Lepchenko: 6-4, 6-2. Vooral de service van Bertens en Larsson liep aanmerkelijk beter die van hun opponenten, die na zeventig minuten aan de kant geschoven waren.

Ook succes voor Rojer

Jean-Julien Rojer kwalificeerde zich met zijn Roemeense kompaan Horia Tecau eveneens voor de tweede ronde. Het als vijfde ingeschaalde tweetal versloeg de Oostenrijker Julian Knowle en de Duitser Florian Mayer met 6-1 en 6-3.

Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop kwamen in hun partij tegen de Spaanjaarden Pablo Carreno Busta en Guillermo Garcia-Lopez net tekort. Na een spannend duel van ruim twee uur stond het Nederlandse duo met lege handen: 4-6, 6-3, 6-7 (3).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl