Vincent Janssen arriveert bij Hotel Huis ter Duin waar het Nederlands elftal verzamelt.
NOS Voetbal

Ondanks de chaos houdt Janssen het vizier gericht op het WK

In de chaos rond het Nederlands elftal is een ding wél duidelijk: Vincent Janssen is de onbetwiste nieuwe spits van Oranje, daar waar Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar jarenlang de dienst uitmaakten.

Het helpt natuurlijk dat zijn twee voorgangers (voorlopig) geen deel meer uitmaken van de selectie. "Maar dat maakt mij niet uit", zegt Janssen. "Ik moet het op het veld laten zien en dan kiest de trainer zijn elf namen."

Status

Hij maakte deze zomer de overstap van AZ naar Tottenham Hotspur, waarmee hij inmiddels al drie Premier League-duels heeft afgewerkt. "Ik ben niet met status bezig, maar je komt bij Oranje wel lekkerder binnen als speler van Tottenham", zegt hij.

Geen Huntelaar en Van Persie meer, dat doet Janssen niets

Janssen heeft ruim de tijd gehad om zich aan te passen aan het Engelse voetbal. "Alles was goed geregeld. Als voetballer ben ik nu al anders geworden. In drie maanden leer je ontzettend veel, helemaal van duels op hoog niveau."

Onze focus is op de wedstrijden. Wat daar omheen gebeurt, is ons pakkie-an niet.

Vincent Janssen

Ook bij Oranje gaat het niveau langzaam omhoog. De laatste drie oefenduels leverden twee zeges en een gelijkspel op. En twee goals van Janssen. Dat belooft wat donderdag tegen Griekenland en dinsdag in het eerste WK-kwalificatieduel tegen Zweden.

"Het ging goed. Toen hadden we Zweden al in het achterhoofd. Wij willen naar het WK en gaan ons van onze beste kant laten zien. Dat leeft in de groep", zegt Janssen.

Onrust

De onrust rond de technisch staf, ingeleid door het vertrek van assistent Dick Advocaat, gevolgd door de mislukte vrijage met Ruud Gullit en het aangekondigde vertrek van Marco van Basten, gevoegd bij de strubbelingen op bestuurlijk niveau, uitmondend in het vertrek van directeur Bert van Oostveen en toenemende kritiek op technisch directeur Hans van Breukelen, mag volgens Janssen geen negatieve weerslag hebben op het nationale elftal.

Janssen: "Daar zijn wij niet mee bezig. Onze focus is op de wedstrijden. Wat daar omheen gebeurt, is ons pakkie-an niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl