NOS Nieuws

Trump bezoekt president Mexico voor speech over immigratie

Donald Trump gaat vandaag onverwacht op bezoek bij president Enrique Peña Nieto van Mexico. De Republikeinse presidentskandidaat doet dat enkele uren voordat hij zijn langverwachte speech geeft over zijn immigratiebeleid.

De ontmoeting tussen de twee is bevestigd door de Mexicaanse regering. Trump schrijft op Twitter dat hij "er heel erg naar uitkijkt".

Het is een opvallende keuze van Trump om in te gaan op de uitnodiging van Peña. De Amerikaanse presidentskandidaat heeft zich in de media zeer negatief uitgelaten over het buurland. Hij noemde de Mexicanen die naar de VS komen verkrachters en drugsdealers. De Republikein wil, op kosten van Mexico, op de grens een muur laten bouwen.

President Peña heeft Trump na deze uitspraken vergeleken met dictators als Mussolini en Hitler. Hij is kritisch over Trumps visie op het immigratiebeleid van de VS. De Amerikaan zei eerder dat hij alle illegale Mexicanen het land wil uitzetten.

Immigratie is een van de speerpunten van Trumps verkiezingscampagne. Een paar uur na het flitsbezoek in Mexico zal de Republikein een toespraak geven over zijn beoogde beleid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl