NOS Voetbal

Ziyech: ik ga mijn stinkende best doen bij Ajax

Hakim Ziyech verkiest een weg die geleidelijk naar de top leidt. Daarom vindt hij Ajax na sc Heerenveen en FC Twente een logische keus. "Voor mij is het beter als het stap-voor-stap gaat. Dit is perfect, Ajax is een topclub in Nederland", zegt Ziyech.

"Twente leek twee jaar geleden ook een goede keus, maar we weten allemaal wat daar gebeurd is. Ik wilde naar een club waar de trainer goed is. Die een speelstijl hanteert waar ik bij pas. Dat is nu met Peter Bosz het geval."

Eerst niet, toen wel

De uitlatingen van Marc Overmars zijn ook aan Ziyech niet voorbij gegaan. De directeur voetbalzaken bij Ajax maakte een opmerkelijke draai in zijn transferbeleid. Eerst liet hij weten geen behoefte te hebben aan Ziyech, toen bleek hij vervolgens toch een oogje op hem te hebben. De middenvelder is blij dat nu aan alle onzekerheid een einde is gekomen. "Dat heb ik ook gehoord, 'we gaan hem niet halen'. Gelukkig is het toch nog goed gegaan."

Door Ziyech alsnog naar Ajax te halen, anticipeert de club volgens Overmars ook op een mogelijk vertrek van andere middenvelders. Een dag voor het verstrijken van de transferdeadline is daar (nog) geen sprake van. Ziyech: "De concurrentie is groot op het middenveld. Dat is alleen maar goed. Ik ga gewoon mijn stinkende best doen."

Volgende stap

Dat Ajax niet zijn laatste halte is op de weg naar het allerhoogste, daar is Ziyech helder over. "Die stap komt nog wel een keer. Ik kan 'm in elk geval beter maken via Ajax. Wat er dan gebeurt, dat zien we dan wel weer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl