Stan Wawrinka is op dreef in zijn eerste ronde van de US Open tegen Fernando Verdasco
NOS SportAangepast

Solide Wawrinka doorstaat test, zege Nishikori ondanks setverlies

Stan Wawrinka heeft de tweede ronde van de US Open bereikt. De als derde geplaatste Zwitser, die in 2013 en 2015 de halve eindstrijd haalde in New York, won met 7-6 (4), 6-4, 6-4 van Fernando Verdasco.

De 32-jarige Spanjaard bereikte op Flushing Meadows al twee keer de kwartfinales en kan het met zijn sterke service en imponerende forehand elke speler lastig maken. De fans in het Arthur Ashe Stadium gingen er dan ook eens goed voor zitten, maar echt spannend werd het nooit.

Solide Wawrinka

Wawrinka speelde solide, werkte in de eerste set drie breekkansen weg en kwam daarna alleen in de laatste game nog even in de problemen. In de tweede en derde set had hij aan één break genoeg.

Kei Nishikori haalt opgelucht adam na zijn overwinning op Benjamin Becker

Ook Kei Nishikori haalde zonder al te veel problemen de tweede ronde. De Japanner stond weliswaar een set af tegen Benjamin Becker, toch had hij de Duitser in amper twee uur op de knieën: 6-1, 6-1, 3-6, 6-3.

Nishikori haalde in 2014 de finale, maar vloog er ook al drie keer in de eerste ronde uit. Dat gevaar dreigde dit keer geen moment, al leidden slordigheden tot een break en het verlies van de derde set.

Mindere periode

De als zesde geplaatste Nishikori kreeg overigens drie breekkansen in het derde bedrijf, nadat Becker zijn enige kans had benut. Behoudens die mindere periode was de Japanner met zijn spreiding, service en loopvermogen de Duitser op alle fronten de baas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl