Wayne Rooney
NOS Voetbal

Rooney stopt na WK 2018 als international

Wayne Rooney speelt nog tot en met het WK voetbal in Rusland voor het Engelse elftal. Daarna neemt hij afscheid als international.

"Mijn besluit staat vast. Het WK in Rusland is naar mijn gevoel het juiste moment'', liet de aanvaller van Manchester United (30) dinsdag weten.

Aanvoerder

Rooney neemt het zondag met Engeland op tegen Slowakije in de eerste kwalificatiewedstrijd voor dat WK over twee jaar. Bondscoach Sam Allardyce sprak al zijn vertrouwen uit in de topschutter en handhaaft Rooney als aanvoerder. "Wayne was een voortreffelijke aanvoerder van Engeland. De manier waarop hij deze rol vervulde maakte het voor mij makkelijk hem te vragen of hij verder wil'', aldus de bondscoach.

Recordhouder

Met 115 interlands en 53 doelpunten behoort Rooney reeds tot de iconen van het Engelse voetbal. Maar op de grote toernooien - EK en WK - wist hij nooit een hoofdrol te spelen met zijn land. Rooney: "Het WK in Rusland is mijn laatste kans nog iets te presteren met Engeland. Ik ben van plan te genieten van de komende twee jaren en hopelijk neem ik afscheid met een prijs.''

Als Rooney zondag tegen Slowakije speelt, passeert hij David Beckham als veldspeler met de meeste interlands. Beiden staan nu op 115. In aanloop naar het WK in Rusland kan Rooney tevens tot recordinternational uitgroeien. Die status is nu nog voorbehouden aan doelman Peter Shilton, die tot 125 caps kwam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl