Hart stond tien jaar onomstreden onder de lat bij City, maar moet nu het veld ruimen
NOS Voetbal

City verhuurt doelman Hart na tien jaar aan Torino

De keeperscarrousel van de afgelopen dagen lijkt afgerond met het verhuren van Manchester City-doelman Joe Hart aan het Italiaanse FC Torino. Hart moest na tien jaar bij de club vertrekken omdat de nieuwe trainer Josep Guardiola geen beroep zou doen op de doelman van het Engelse elftal.

Hart kwam in 2006 bij de club voordat de oliedollars uit Qatar arriveerden. Waar anderen voor tientallen miljoenen werden aangetrokken, werd de 19-jarige doelman voor ruim 100.000 euro gekocht van het kleine Shrewsbury Town. Hij stond 348 duels onder de lat bij City en was vanaf 2010 onomstreden eerste doelman. Ook stond hij in die zes jaar niet ter discussie als eerste doelman van het Engelse nationale elftal.

Sneeuwbaleffect

De transfer van Joe Hart is de laatste in een serie keeperstransfers die in verbinding met elkaar staan. Guardiola haalde eerder al Claudio Bravo van FC Barcelona naar City omdat hij niet overtuigd was van de kwaliteiten van Hart. De transfer van Bravo maakte ruim baan voor de komst van Jasper Cillessen die voor 13 miljoen de overstap maakte van Ajax naar de Catalaanse ploeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl