Robin Haase speelt rond 17.00 uur Nederlandse tijd zijn partij in de eerste ronde van de US Open
NOS Sport

De sport van maandag bij de NOS

De US Open gaat vandaag van start en op de eerste dag komt meteen een van de drie Nederlandse deelnemers in actie: Robin Haase. Hij speelt de vierde partij op baan 13 tegen de Australiër James Duckworth, de nummer 195 van de wereld. Haase staat zelf op de 62ste plek.

Novak Djokovic, de nummer één van de wereld, komt ook op de eerste dag de baan op en hij speelt tegen de Pool Jerzy Janowicz. Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp komen later in de week in actie.

Nederlands elftal bijeen

De eredivisie is nog maar vier speelronden onderweg en wordt nu een week stilgelegd vanwege het interlandvoetbal de komende dagen. Nederland speelt donderdag een oefenduel tegen Griekenland en op 6 september mag Oranje aan de bak tegen Zweden in een kwalificatiewedstrijd voor het WK in Rusland over twee jaar.

Vandaag komen de spelers die zijn opgeroepen voor het Nederlands elftal voor het eerst bij elkaar. Dat gebeurt traditioneel bij Huis ter Duin in Noordwijk. De selectie zal om 18.00 uur de eerste training afwerken op de velden van Quick Boys. Een verslag hiervan in het Sportjournaal om 18.45 uur op NPO 1.

Luuk de Jong arriveert bij Huis ter Duin in Noordwijk

Ook nog in de aanbieding vandaag: de tiende etappe in de Vuelta a España, een bergrit over 186,6 kilometer naar Lagos de Covadonga. De rit is vanaf 16.00 uur live te volgen op NOS.nl met commentaar van Sebastiaan Timmerman.

Om 21.30 uur bespreken onder anderen voetbaljournalist Freek Jansen en voetbaltrainer Fons Groenendijk in het Sportforum op NPO Radio 1 de gebeurtenissen in de sportwereld.

De sport van maandag 29 augustus

TijdProgrammaMedium
13.10 uurLunchjournaalNPO 1
16.00 uurVuelta a EspañaNOS.nl
18.45 uurSportjournaalNPO 1 en NOS.nl
21.30 uurLangs de Lijn en Omstreken NPO Radio 1
22.40 uurSport in NieuwsuurNPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl