De tafel van Studio Voetbal op zondag 28 augustus

'Met schaamrood op de kaken naar Rostov-Ajax gekeken'

Feyenoord moet niet overmoedig raken na de goede start in de eredivisie en de leiding van de koploper neemt het zekere voor het onzekere met het besluit om de Europese wedstrijden in een halfvolle Kuip te spelen. Dat was de mening van de gasten aan tafel van Studio Voetbal.

Verder kwamen ook de gemiste penalty van Luuk de Jong, de slechte prestaties van Ajax in Europa en de soap rondom de vacature voor tweede assistent van de bondscoach aan bod.

Hoewel Feyenoord in Manchester United een tegenstander van formaat treft, zorgt de ontmoeting met de grootmacht niet voor een uitverkocht huis. "Feyenoord is zich er heel goed van bewust dat het tien jaar geen Europees voetbal speelt als het weer misgaat", aldus PEC Zwolle-trainer Ron Jans.

Volgens sportjournalist Sjoerd Mossou ligt de clubcultuur ten grondslag aan de ontstane problemen in het verleden.

'Het rauwe karakter van Feyenoord trekt bepaald type mensen aan'

Waar het hosanna is in Rotterdam-Zuid, is de sfeer in Amsterdam een stuk minder. Ajax liep het hoofdtoernooi van de Champions League mis en de manier waarop dat gebeurde, was pijnlijk.

"Ik ben een rasoptimist als het gaat om het Nederlands voetbal", zegt Jans. "Maar bij de wedstrijd tegen Rostov had ik het schaamrood op de kaken."

'Het schaamrood op de kaken na wedstrijd tegen Rostov'

Na de zeperd in Rusland kwam Ajax op bezoek bij Go Ahead Eagles wél tot winst. Aanvoerder Davy Klaassen benutte een strafschop, hetgeen PSV-captain Luuk de Jong niet lukte.

Volgens Youri Mulder moet de misser ook coach Phillip Cocu worden aangerekend. "De coach is verantwoordelijk. Dit is de vijfde penalty die hij mist. Dat is toch niet meer professioneel te noemen? Dat je hem na drie, vier missers nog een strafschop laat nemen."

'Misser De Jong is verantwoordelijkheid Cocu'

Ruud Gullit leek bij Oranje de opvolger te worden van de vertrokken Dick Advocaat, die kortstondig de tweede assistent van bondscoach Danny Blind was. Maar Gullit haakte af en een ware soap ontstond.

"Het gaat onder Danny Blind altijd over andere dingen. Medelijden hebben gaat wat ver, maar meeleven doe ik wel", aldus Jans. "Het is jammer dat we het nu hierover hebben in plaats van over welke spelers we moeten selecteren voor de WK-kwalificatie."

'Jammer dat het niet over selecteren van spelers gaat'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl