Joao Moutinho viert de 1-0 tegen PSG

AS Monaco geeft Paris Saint-Germain lesje in efficiëntie

AS Monaco heeft de Franse topper in de Ligue 1 gewonnen van Paris Saint-Germain. In het Stade Louis II werd het 3-1. De wedstrijd betekende het eerste verlies van de Parijzenaren sinds maart.

Joao Moutinho opende na 13 minuten de score met een schuiver. PSG was de ploeg met het meeste balbezit, maar kon dat niet omzetten in doelpunten terwijl Monaco zeer efficiënt met de kansen omging. Vlak voor rust sloeg Monaco opnieuw toe, ditmaal door een penalty die door Fabinho werd benut.

De ploeg van kersverse trainer Unai Emery begon de tweede helft met frisse moed. Edinson Cavini maakte in de 63ste minuut de aansluitingstreffer. De Uruguayaan kopte een voorzet van Serge Aurier in het doel van de thuisploeg: 2-1. Diezelfde Aurier werd later de schlemiel: de Ivoriaan trapte een mislukte pass van de tegenstander in eigen doel.