NOS Sport

'Weekend gleed Max als los zand door de handen'

Lammers: het gaat met Max al mis bij de start

Het heeft Max Verstappen zondag in België allemaal niet meegezeten. Tot die conclusie komt Jan Lammers. "Na zijn geweldige kwalificatie is het weekeinde als los zand door zijn handen gegleden", oordeelt de voormalige Formule 1-coureur over het optreden van de jonge Nederlander in de dertiende race van het Formule 1-seizoen.

Verstappen had op het circuit van Spa-Francorchamps door zijn sterke optreden in de kwalificatie - tweede plaats - een ideale uitgangspositie. Die wist de Red Bull-coureur zondag bij de start niet uit te buiten. In de eerste bocht botste hij met de Ferrari van Kimi Räikkönen. "Het gaat al mis bij de start. Max verliest direct twee plaatsen", analyseerde Lammers de start.

"Hij gaat daarna direct voor de correctie in de eerste bocht. Je ziet dat hij het publiek een geweldige race wil bieden. Met de wijsheid van achteraf had hij misschien de vijfde plaats moeten accepteren en in zijn hoofd direct een herstart moeten maken. Maar je zit vol adrenaline, dus ik snap wel wat Max doet. Feit is dat Vettel in die eerste bocht veel te weinig ruimte laat voor de anderen. Max was kansloos."

Gat flink kleiner

Na de crash van Kevin Magnussen en de herstart leek het er even op dat Verstappen nog kon terugkeren in de WK-punten. De schade bij Verstappen bleek echter te groot. "Als de onderkant lek is, valt de zuiging weg. Dan is de snelheid weg", verklaarde Lammers over de onmogelijke opdracht voor de Nederlander om vanuit de achterhoede toch weer in de punten te rijden.

Ruzie met Räikkönen

Verstappen raakte tijdens de race nog een keer met Ferrari-coureur Kimi Räikkönen in de clinch. Niet voor het eerst trouwens dit seizoen. Volgens de Fin gaat het de komende tijd nog een keer mis met de Nederlander.

"Ach, het valt wel mee", meende Lammers over de onvriendelijkheden over en weer. "Deze reacties zijn na de race normaal. Räikkönen is gewoon laat in zijn beslissingen en Max is kwaad. Het valt allemaal wel mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl