Frank de Boer

De Boer speelt eerste thuiswedstrijd met Inter gelijk

Frank de Boer heeft in zijn eerste thuiswedstrijd met Internazionale gelijkgespeeld tegen Palermo. Het duel in Stadio Giuseppe Meazza eindigde in 1-1.

Inter had het overwicht in een redelijk saaie eerste helft met een paar kansen via Gary Medel (schot net over) en Miranda (kopbal). Vlak na rust opende Palermo, met oud-PSV'er Oscar Hiljemark in de basis, de score. Andrea Rispoli vuurde een schot af van buiten het zestienmetergebied dat ongelukkig via linksback Davide Santon van richting veranderde en doelman Samir Handanovic verraste.

Icardi maakt eerste goal

Inter moest toen wel gas geven en bracht een paar nieuwe krachten in, waaronder Antonio Candreva. De Italiaan gaf een goede voorzet op spits Mauro Icardi die de bal in het doel van Palermo knikte.

De manschappen van De Boer voerden de druk op, maar konden uiteindelijk niet nog een doelpunt forceren. Inter staat voorlopig met één punt uit twee wedstrijden op een teleurstellende dertiende plek.

De oud-trainer van Ajax wacht nog steeds op zijn eerste overwinning in de competitie. Vorige week verloor De Boer zijn debuutwedstrijd met 2-0 van Chievo Verona.

Kevin Strootman

Roma gelijk, doelpunt Strootman

AS Roma heeft ondanks een doelpunt van de herboren Kevin Strootman niet kunnen winnen van promovendus Cagliari. Op Sardinië gaven de hoofdstedelingen een 0-2 voorsprong weg: 2-2. Aanvoerder Strootman maakte een goed uitgespeelde aanval van Roma af door een kopbal van Edin Dzeko van dichtbij binnen te tikken.

Sassuolo won met 2-1 van promovendus Pescara. Timo Letschert bleef op de bank. Kevin Diks mocht ook niet in actie komen bij Fiorentina dat met 1-0 Chievo Verona versloeg.