NOS VoetbalAangepast

Castaignos vergezelt Dost bij Sporting Portugal

Sporting Portugal krijgt een Nederlandse voorhoede. Luc Castaignos vergezelt de eerder vandaag gepresenteerde Bas Dost bij de nummer twee van afgelopen seizoen. De oud-speler van FC Twente komt na één jaar over van Eintracht Frankfurt, waar hij in 19 wedstrijden 4 keer het doel wist te vinden.

Castaignos werd net als Dost gepresenteerd via een korte video op Twitter. De 27-jarige spits komt over van het Duitse VfL Wolfsburg. Daar speelde hij in vier jaar tijd 117 wedstrijden en maakte hij 48 doelpunten.

Dost is officieel gepresenteerd bij Sporting Portugal

"Een pure nummer negen", is de kop van het bericht over Dost op de website van Sporting Portugal. Bij de Portugese club komen de nieuwelingen een oude bekende uit de eredivisie tegen: Bryan Ruíz. De Costa Ricaan speelde tussen 2009 en 2011 twee seizoenen voor FC Twente. Op dat moment schoot Dost met scherp voor achtereenvolgens Heracles Almelo en sc Heerenveen en was Castaignos te bewonderen bij Feyenoord en Twente. Ook Marvin Zeegelaar speelt in het groen-witte shirt van de club uit Lissabon.

Sporting Portugal verkocht deze ochtend voor een recordbedrag van 45 miljoen João Mario aan Internazionale. Ook verwacht de club na dit weekend afscheid te nemen van eerste spits Islam Slimani. De Algerijn maakte vorig seizoen 27 competitiedoelpunten en staat in de belangstelling van diverse Engelse clubs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl