Luuk de Jong baalt van zijn gemiste strafschop in de wedstrijd tegen FC Groningen
NOS Voetbal

Cocu is even klaar met strafschoppen van Luuk de Jong

Phillip Cocu vindt dat PSV het puntenverlies tegen FC Groningen (0-0) volledig aan zichzelf te wijten heeft. De coach was vooral niet te spreken over de gemiste strafschop van Luuk de Jong, die daarmee symbool stond voor de Eindhovense averij.

"Het is goed dat Luuk als aanvoerder zijn verantwoordelijkheid neemt, maar dan moet je de bal wel overtuigend binnenschieten en dat deed hij niet. Dat is te vaak gebeurd", constateerde Cocu gefrustreerd. "Nu komen er anderen in beeld."

Cocu bevestigde tijdens de persconferentie dat Gastón Pereiro ook achter de bal wilde gaan staan, maar dat De Jong de bal had opgeëist.

Balende Cocu ging eerst stoom afblazen na puntenverlies PSV

Zelf keek De Jong schouderophalend terug op zijn vijfde gemiste strafschop na negen pogingen. "Het is niet dat ik dit met opzet doe, ik heb er ook veel gemaakt. Ik probeer me er zo snel mogelijk overheen te zetten", legde hij koeltjes uit.

De aanvoerder staat nu weer achteraan in de rij, maar loopt er niet voor weg als hij in de toekomst weer een penalty moet nemen. "Je moet er niet bang voor zijn. Het is logisch dat de trainer nu iemand anders aanwijst."

Luuk de Jong: nee, geen angst voor strafschoppen

Padt wist wat De Jong ging doen

FC Groningen-doelman Sergio Padt had al een vermoeden wat De Jong van plan was bij de strafschop.

"Ik heb twee jaar geleden ook een penalty gestopt van hem en toen zei hij dat ik wel heel lang in het midden bleef staan. Toen zei ik: 'denk je nou echt dat een keeper blijft staan, dat durf ik niet.' Ik heb dat onthouden en hij denk ik ook."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl