Daniel Ricciardo (l) en Max Verstappen (r) na het behalen van de dubbele podiumplek in Duitsland

Ricciardo-Verstappen: nu een dreamteam, straks rivalen?

De samenwerking tussen Formule 1-coureurs Daniel Ricciardo en Max Verstappen verloopt tot nu toe als een droomhuwelijk: de twee kunnen uitstekend met elkaar overweg, wonen in hetzelfde appartementencomplex in Monaco en stuwen elkaar naar grote hoogten.

De goede relatie is evenwel van tijdelijke aard, voorspelt Red Bull-teambaas Christian Horner. Problemen tussen zijn coureurs noemt hij op termijn "onvermijdelijk".

Horner stelt dat hij met zijn twee coureurs over de paradepaardjes van de Formule 1 beschikt, maar verwacht dat er hobbels op hun pad komen. "Verstappen en Ricciardo zijn misschien wel de meest interessante coureurs van de Formule 1."

De goede relatie is volgens hem deels te danken aan het feit dat de samenwerking nog zo pril is. De Engelse teambaas zinspeelt op problemen in de toekomst. "Als ze nog twee of drie jaar samen rijden en gaan strijden om het kampioenschap, liggen problemen op de loer."

  • ANP
    Max Verstappen en Daniel Ricciardo stonden gebroederlijk naast elkaar op het Duitse podium
  • AFP
    Ricciardo feliciteert Verstappen na het behalen van zijn eerste plek in Barcelona
  • Getty Images
    Daniel Ricciardo en Max Verstappen

'Miljoenen aan prijzengeld'

Horner weet wat het team te doen staat als problemen de kop opsteken. "Zolang we open en eerlijk zijn en het duidelijk is wat de doelen van het team zijn, kunnen we met alle problemen overweg."

Horner liet de persbijeenkomst op het circuit van Spa-Francorchamps niet onbenut om te onderstrepen dat het teambelang altijd prevaleert boven het individuele belang: "het is cruciaal dat we dit seizoen als team tweede worden, dat scheelt miljoenen prijzengeld."

Tegelijkertijd schroomde de Brit niet het talent van de Nederlander te onderstrepen. Hij stelde tijdens de persconferentie vrijdag dat Verstappen de verwachtingen van de Oostenrijkse renstal van Dietrich Mateschitz heeft overtroffen.

Oorlog

Ricciardo noemde de komst van de Nederlander "angstaanjagend", maar stelde in gesprek met de NOS vooralsnog niet bang, maar juist blij te zijn met zijn nieuwe teamgenoot. "Ik ben alleen bang voor slangen en haaien. Maar als de steile lijn zo doorgaat heeft het leeuwendeel van de coureurs reden om zich ernstig zorgen te maken. ‘Max is frightening’, aldus de Australiër.

Al laat je als beste vrienden samen de hond uit, zodra ze om het kampioenschap strijden, is het oorlog.

Louis Dekker

Formule 1-commentator Louis Dekker voorziet eveneens heisa als de strijd om het kampioenschap tussen de twee mannen van Red Bull Racing intensiveert. "Als coureurs kampioen kunnen worden, gaan ze over lijken. Dan is je vriend ineens je vijand. Al laat je als beste vrienden samen de hond uit, zodra ze om het kampioenschap strijden, is het oorlog."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl