Max Verstappen met zijn nieuwe helm op het circuit van Spa-Francorchamps
NOS Sport

De sport van zondag bij de NOS

Kan Max Verstappen zijn uitstekende prestatie uit Barcelona herhalen voor het oog van duizenden Nederlandse fans op het circuit van Spa-Francorchamps? Weet Peter Bosz de crisis bij Ajax van zich af te wenden door Go Ahead Eagles in Deventer te verslaan? En wat kunnen de Nederlandse wielrenners in de Vuelta?

Het is de eerste zondag na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, maar rustig is het allerminst op deze diverse sportdag. Veel fans van Max Verstappen zijn naar België getrokken om hem aan te moedigen.

Verstappen start op P2

De GP van België (start 14.00 uur) is te volgen in een liveblog op NOS.nl en ook in Langs de Lijn op NPO Radio 1 veel aandacht voor de race. Verstappen start als tweede, achter Nico Rosberg. De samenvatting van de strijd tussen de bolides is te zien in Studio Sport vanaf 18.10 uur. Oud-coureur Jan Lammers schuift aan voor de analyse.

Oranje rook vanaf de tribunes als Max Verstappen passeert

In de eredivisie staat een aantal interessante potjes op het programma. Het sterke PSV ontvangt om 12.30 uur in eigen huis het dramatisch gestarte FC Groningen. Verrassend medekoploper ADO Den Haag speelt twee uur later tegen Heracles Almelo. Ook om 14.30 uur: Go Ahead Eagles tegen Ajax.

NOS-verslaggever Joep Schreuder is in Deventer en praat daar onder meer met Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax. Vincent Janssen neemt tijdens de wedstrijd AZ-NEC (aftrap 16.45 uur) afscheid van het Alkmaarse publiek.

Wie, wat, waar?

Alle duels zijn te volgen in ons liveblog op NOS.nl en via Langs de Lijn. De samenvattingen zijn vanaf 19.00 uur te zien op NPO 1. De vierde speelronde wordt later op de avond, om 22.45 uur, op dezelfde zender nabesproken in Studio Voetbal.

Tom Egbers ontvangt Youri Mulder, Ron Jans, Sjoerd Mossou en oud-doelman Sander Westerveld.

Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax praat vandaag in Deventer met NOS-verslaggever Joep Schreuder

De Vuelta is alweer toe aan etappe negen: een rit door het middelgebergte. In 165 kilometer komen de renners drie bergen van de derde categorie tegen. De finish is op een berg van de tweede categorie: de Alto del Naranco. In 1994 won Bart Voskamp daar in het shirt van TVM.

Vanaf 15.00 uur komen de beelden uit Spanje door op NPO 1 en NOS.nl. Het commentaar is van Joris van den Berg en Danny Nelissen. Gio Lippens doet verslag op de radio.

De sport van zondag 28 augustus

Tijd Programma Medium
13.10 uur Studio Sport NPO 1 en NOS.nl
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
18.10 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
19.00 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1 en NOS.nl
22.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1
22.45 uurStudio VoetbalNPO 1 en NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl