NOS Voetbal

Kuijt heeft genoten van zijn ploeg: we zijn heel compleet

Kuijt: ook weleens lekker om hele wedstrijd te spelen

Na drie wedstrijden zonder doelpunt was het tegen stadgenoot Excelsior dan eindelijk raak voor Dirk Kuijt. De 36-jarige spits, vorig seizoen goed voor negentien goals, luisterde zijn 600ste competitiewedstrijd van zijn loopbaan op met zijn eerste doelpunten van het seizoen.

"Doelpunten maken went nooit", zei Kuijt met een brede lach. "Vooral het moment in de wedstrijd van de eerste goal (de 44ste minuut, red.), want dan ga je toch met een beter gevoel de rust in. Ik had die derde ook willen maken. Dat zit in me."

Ik denk dat we als team heel compleet zijn. Feyenoord is op elke positie heel goed bezet en we hebben heel veel smaak.

Dirk Kuijt

Feyenoord is na vier wedstrijden nog schadevrij en de cijfers zijn indrukwekkend: twaalf doelpunten voor en slechts één tegen. "Ik denk dat we als team heel compleet zijn. Feyenoord is op elke positie heel goed bezet en we hebben heel veel smaak."

Vooral in de beginfase van de tweede helft maakte Feyenoord indruk. Kuijt zelf, Steven Berghuis en Jens Toornstra voerden de stand op naar 4-1. "Ik heb genoten van de eerste twintig minuten na rust. Als je in zo'n elftal speelt, dan is dat gewoon heerlijk", aldus Kuijt.

"We hebben een veel hogere standaard dan vorig seizoen. Als je kijkt naar de manier waarop we aanzetten en in de tweede helft over Excelsior walsen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl