Arek Milik (r) belangrijk voor Napoli

Milik belangrijk voor zegevierend Napoli

Arek Milik heeft voor het eerst het net gevonden in de Serie A en meteen maar twee keer. De deze zomer voor 32 miljoen euro van Ajax overgenomen spits van Napoli had er tegen AC Milan na 33 minuten al twee in liggen. Hij legde daarmee de basis voor de 4-2 thuiszege.

Milik bracht zijn ploeg in de 18de minuut op voorsprong door alert te reageren na een schot tegen de paal. Een kwartier later kopte hij raak uit een hoekschop van José Callejón. Napoli ging daardoor met een 2-0 voorsprong de rust in, maar die marge werd na de pauze in ijltempo verspeeld. M'Baye Niang en Suso hadden binnen tien minuten de stand gelijkgetrokken.

Twee keer rood

Een kwartier voor tijd ging het toch nog mis voor de Milanezen. Eerst maakte Callejón na een schot van Dries Mertens in de rebound 3-2 en even later kreeg Juraj Kucka rood voorgehouden.

Mochten de gasten zich nog illusies maken op een remise, dan vervlogen die twee minuten voor tijd definitief toen Niang Napoli-doelman José Reina aantikte en met zijn tweede gele kaart van het veld verdween.

In de slotseconden liet ook Callejón zijn tweede doelpunt aantekenen voor Napoli, dat in Mertens zijn uitblinker kende. De moegestreden Belg kreeg kort na de 3-2 een publiekswissel.