Blijdschap bij Dirk Kuijt

Feyenoord na rust oppermachtig in Rotterdamse stadsderby

Feyenoord heeft de Rotterdamse derby tegen Excelsior met 4-1 gewonnen. De thuisploeg nam pas in de tweede helft afstand. Dirk Kuijt was twee keer trefzeker in zijn 600ste competitiewedstrijd van zijn carrière.

De thuisploeg begon wel aardig, maar na twee kansen voor Kuijt (paal en mistrap) nam Excelsior brutaal de regie over. Met de buitenkant, door de benen van Eric Botteghin, bereidde Nigel Hasselbaink in de 26ste minuut de 0-1 van Stanley Elbers voor.

Voor Elbers was het pas zijn eerste doelpunt in 41 wedstrijden in de eredivisie.

Steven Berghuis richt zich tot de hemel

Kuijt

Daarmee leek Excelsior de rust te gaan halen, maar Dirk Kuijt benutte vlak voor rust met een droge knal zijn derde kans wel.

Na een klein uur stortte de organisatie bij de Kralingers als een kaartenhuis ineen. Opnieuw Kuijt, Steven Berghuis (een fraaie schot met links) en Jens Toornstra (na een foute terugspeelbal) zorgden binnen zes minuten voor 4-1. Daarmee was de koek op. Feyenoord bracht nog wel de 18-jarige Mohamed El Hankouri, maar een echte toegift bleef uit in de volle Kuip.

Feyenoord is na vier wedstrijden nog altijd zonder averij, voor Excelsior is het de tweede nederlaag van het seizoen.