Vreugde bij Dafne Schippers
NOS SportAangepast

Eindzege Schippers in Diamond League, geen nieuwe stunt Martina

Dafne Schippers heeft bij Diamond League-wedstrijden in Parijs de 200 meter op haar naam geschreven. De Utrechtse won de race vrij makkelijk met een tijd van 22,13 seconden en verzekerde zich van de eindzege in het klassement.

De Britse Desiree Henry (22,46) en de Amerikaanse Jenna Prandini (22,48) legden beslag op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Scherpte

De scherpte was er niet helemaal bij Schippers, vermoedelijk als gevolg van de huldigingen in Nederland na het winnen van olympisch zilver in Rio. Toch liep ze onbedreigd naar winst.

Schippers onbedreigd naar winst op 200 meter in Parijs

Het is voor de derde keer dat Schippers dit jaar een Diamond League-wedstrijd op de 200 meter wint. Ze deed dit eerder in Oslo en Londen.

40.000 dollar en diamant

Schippers verdient met de eindzege 40.000 dollar en een diamant. Ze moet daarvoor volgende week wel nog meelopen bij finales van de Diamond League in Zürich.

Schippers' rivaal Elaine Thompson zou aanvankelijk ook meedoen in Parijs, maar de olympisch kampioene op de 100 en 200 meter besloot toch niet te starten in het Stade de France.

Reactie Schippers na winst op de 200 meter in Parijs

Martina net niet onder 10 seconden

Churandy Martina kon na zijn winst op de 200 meter in Lausanne niet voor een nieuwe sprintstunt zorgen.

De Antilliaan klokte in Parijs de derde tijd op de 100 meter (10,01) en bleef een tiende boven zijn Nederlands record. Zo snel was Martina dit jaar nog niet geweest op de kortste sprintafstand.

Ben Youssef Meite uit Ivoorkust won de wedstrijd in in 9,96. De Zuid-Afrikaan Akani Simbine bleef Martina nipt voor met 10,00.

Topvorm Hassan

Sifan Hassan liep in Parijs naar de derde plaats op de 1.500 meter. Haar tijd van 3.57,13 lag maar een seconde boven haar Nederlands record.

De wereldkampioene indoor eindigde bij de Olympische Spelen in Rio als vijfde op haar geliefde afstand. In Parijs liet de Arnhemse zien dat ze nog altijd wereldtop is.

Ze moest nog wel de Britse Laura Muir en de Keniaanse olympisch kampioene Faith Kipyegon voor zich dulden. Muir won verrassend in de beste tijd van dit jaar: 3.55,22.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl