Spelers van Manchester United vieren doelpunt
NOS Voetbal

Rashford helpt United op valreep aan zege

Manchester United heeft een zwaarbevochten zege geboekt op Hull City. Na negentig minuten tevergeefs stormlopen kwam de winnende treffer pas in blessuretijd tot stand. Invaller Marcus Rashford mocht zich de matchwinnaar noemen bij de ploeg van José Mourinho, die na drie wedstrijden nog schadevrij is.

Hull City is na een jaar Championship weer terug in de Premier League en wenste z'n huid zo duur mogelijk te verkopen tegen het miljoenen-ensemble uit Manchester. Het elftal liet het initiatief aan de gasten, die zich daar maar moeilijk raad mee wisten.

Zlatan Ibrahimovic liet zich in de de beginfase even zien met een kopbal dat net over het Hull-doel vloog. Aan de andere kant zag Robert Snodgrass zijn vrije trap net naast de kruising suizen. De beste kans voor rust was voor Manchester-aanvoerder Wayne Roony. Zijn schot van dichtbij werd op de lijn gekeerd door Hull-captain Curt Davies, die zich nog veel vaker een sta-in-de-weg zou tonen.

José Mourinho in de regen van Hull

Afstandsschoten

Na een uur kwam Henrikh Mkhitaryan het middenveld van United versterken. De creatieve Armeniër, voor 32 miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund, bracht iets meer vaart in het spel, maar de hechte Hull-defensie gaf geen krimp. Het gevaar van de gasten kwam vooral van afstandsschoten, onder meer van Ibrahimovic, die af en toe technische hoogstandjes demonstreerde.

Een kwartier voor tijd bracht een van richting veranderd schot van Tom Huddleston bijna de thuisploeg aan een voorsprong, maar de kansloze David De Gea zag de bal net naast gaan. Collega Eldin Jakupovic moest aan de andere kant gestrekt naar de hoek om een schuiver van Rashford onschadelijk te maken en had even later een katachtige reactie nodig om een van richting veranderd schot te keren.

Een puntendeling zat eraan te komen, totdat Rooney op de achterlijn een tegenstander passeerde en de bal hard voor het Hull-doel schoot. Daar hoefde de aanstormende Rashford de bal alleen nog maar het doel in te lopen.

Bij Manchester United was Daley Blind van begin tot eind van de partij, voor Memphis Depay was zelfs op de bank geen plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl