Marc Wilmots
NOS Voetbal

Verbitterde Wilmots deelt sneer uit aan Belgische voetbalbond

Marc Wilmots heeft forse kritiek geuit op de Belgische voetbalbond. De voormalig bondscoach van België, die na de uitschakeling op het EK werd ontslagen, is verbaasd over de handelswijze van de KBVB.

"De voetbalbond heeft er alles aan gedaan om mij te destabiliseren en ten val te brengen", liet Wilmots in Belgische media optekenen.

"Gezien de problemen die mijn voorgangers ervaren hadden bij de nationale ploeg, had ik bij mijn aanstelling heel wat beslissingsbevoegdheden gevraagd. Die hebben ze me ook gegeven. Maar toen de resultaten plots goed werden, wilden ze de macht plots toch naar zich toetrekken."

Statistieken

Volgens Wilmots krijgt zijn opvolger Roberto Martínez een zware taak om zijn prestaties te evenaren. "Een coach wordt beoordeeld op zijn resultaten en op dat vlak kon ik de beste statistieken voorleggen. Maar ik begreep al snel dat het onder mijn bewind nooit goed genoeg zou zijn", aldus Wilmots.

Hij deelde vervolgens nog even een flinke sneer uit naar de bond. "Ik ben blij dat het achter de rug is, want ik wilde niet meer leven in dat negatieve klimaat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl