Formule 1-coureur Max Verstappen
NOS Sport

Verstappen voor het eerst op eerste startrij

Max Verstappen heeft bij de kwalificatie voor de Grote Prijs van België voor een primeur gezorgd. De jonge Nederlander uit het Red Bull-team eindigde voor de ogen van tienduizenden Nederlandse fans als tweede achter Mercedes-coureur Nico Rosberg, die met 1.46,744 zijn derde polepositie op rij veroverde.

Verstappen, die 1.46,893 noteerde, staat zondag bij de start van de GP naast Rosberg op de eerste rij. De Nederlander stond in zijn nog korte loopbaan in de Formule 1 nog nooit op de eerste startrij. De derde plaats was in de kwalificatie zijn beste resultaat.

Zaterdag zag Verstappen zijn derde vrije training in het water vallen door problemen met de versnellingsbak. Bij Red Bull slaagden ze erin de kapotte sensor te ontdekken, zodat de versnellingsbak niet vervangen hoefde te worden.

Wereldkampioen Lewis Hamilton deed alleen in het eerste deel van de kwalificatie mee. De Brit, leider in het WK-klassement, start zondag achteraan omdat hij er zoveel wijzigingen aan zijn bolide zijn doorgevoerd dat hij inmiddels een gridstraf van 55 plaatsen heeft gekregen.

Verstappen begon de kwalificatie met de zevende plaats. In het tweede deel, met nog vijftien coureurs in de baan, was hij na Rosberg al de snelste. In het slotdeel van de kwalificatie was Rosberg net iets sneller. Het Ferrari-koppel Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel deed vergeefs een poging de Nederlander nog af te troeven, maar bleef op plaats drie en vier steken. Daniel Ricciardo, teamgenoot van Verstappen, eindigde als vijfde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl