Italië rouwt tijdens staatsbegrafenis aardbevingsslachtoffers

Nationale rouw in Italië na aardbeving

In Italië hebben tientallen slachtoffers van de aardbeving van afgelopen woensdag een staatsbegrafenis gekregen. De plechtigheid werd gehouden in Ascoli Piceno. Premier Renzi en president Mattarella woonden de plechtigheid bij. Het gaat om mensen die om het leven zijn gekomen in het nabijgelegen Arquata.

De plechtigheid in een gymzaal werd geleid door een bisschop. "Wees niet bang om te huilen, maar verlies niet de moed. Samen zullen we onze huizen en kerk weer opbouwen. Samen, boven alles, zullen we het leven weer terugbrengen naar onze gemeenschappen", zei de bisschop.

  • AFP
    De ontreddering was groot tijdens de begrafenis
  • AFP
    Premier Renzi en zijn vrouw waren aanwezig, ook president Mattarella was er
  • AFP
    De staatsbegrafenis was in een gymzaal in Ascoli Piceno
  • AFP
    In het gebied zijn de afgelopen dagen meer dan 1300 naschokken gevoeld
  • AFP
    In heel Italië werd gerouwd, in het hele land hingen de vlaggen halfstok
  • AFP
    De begrafenis werd geleid door een bisschop
  • AFP
    Bij de aardbeving van afgelopen woensdag kwamen zeker 290 mensen om

In heel Italië is het vandaag een dag van nationale rouw. Op overheidsgebouwen hangt de vlag halfstok. Het dodental van de aardbeving is vandaag verder opgelopen tot 291, nadat vannacht en vanochtend opnieuw slachtoffers onder het puin vandaan zijn gehaald.

De laatste slachtoffers zijn gevonden in Amatrice, de stad die het zwaarst getroffen is door de aardbeving. Hier zijn nu 230 doden geteld.

Naschokken

In het gebied zijn de afgelopen dagen meer dan 1300 naschokken gevoeld. In ziekenhuizen liggen nog bijna 400 gewonden. 2500 mensen zijn dakloos. Er zijn nog steeds vermisten.

President Mattarella heeft met een helikopter Amatrice bezocht, dat volledig werd verwoest. In Amatrice wordt dinsdag een herdenkingsdienst gehouden.

'Stil zijn en omhelzen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl