Darwin Atapuma
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

De Vuelta gaat verder met een etappe waarin avonturiers een goede kans maken. In de rit van Villalpando naar Valle de Sabero gaan de renners bijna de hele etappe vals plat omhoog. In de laatste kilometers doemt dan de Alto de la Camperona op: een berg van de eerste categorie.

De kuitenbijter heeft een klim van 8,5 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van liefst 7,4.

De slotfase van de achtste etappe is vanaf 16.00 uur live te zien op NOS.nl en NPO 1. Het commentaar is in handen van Joris van den Berg en Danny Nelissen.

Van Genechten grijpt winst in 7e Vuelta-etappe

Dafne Schippers staat voor het eerst sinds haar zilveren plak op de olympische 200 meter weer op de wedstrijdbaan. Ze loopt in Parijs de 200 meter bij de Diamond League. Haar grootste concurrente Elaine Thompson (goud in Rio) staat niet op de deelnemerslijst.

Of Schippers kan winnen in Parijs, is te zien in de uitzending van Studio Sport om 23.30 uur. Daarnaast is er een samenvatting van de WK roeien (niet-olympische nummers) en komt de voorlaatste speeldag in de play-offs van de Nederlandse honkbalcompetitie aan bod.

De vierde ronde in de eredivisie gaat verder met vier duels: Willem II-Roda JC, sc Heerenveen-PEC Zwolle, Feyenoord-Excelsior en FC Twente-Sparta. De samenvattingen worden om 22.33 uur uitgezonden op NOS.nl en NPO 1.

Programma's zaterdag

Tijd Programma Medium
16.00 uur Slotfase achtste etappe Vuelta NOS.nl
18.00 uur Langs de LijnNPO Radio 1
18.50 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
22.33 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1 en NOS.nl
23.30 uur Studio Sport NPO 1 en NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl