Vitesse-speler Ricky van Wolfswinkel (M) scoort de 1-0, FC Utrecht keeper Robbin Ruiter is kansloos.

Vitesse en FC Utrecht verdelen de punten in saaie wedstrijd

Vitesse en FC Utrecht hebben met 1-1 gelijkgespeeld in een weinig opwindend duel in Arnhem, waar de thuisclub nu al zeven wedstrijden op een zege wacht.

Vitesse leidde bij rust met 1-0 dankzij Ricky van Wolfswinkel. De aanvaller scoorde tegen zijn oude club op aangeven van Milot Rashica, die zich met een fraaie beweging had ontdaan van Sofyan Amrabat. Utrecht zorgde in de eerste helft slechts sporadisch voor dreiging en dat veranderde na rust aanvankelijk niet.

Halverwege de tweede helft (enkele minuten nadat bij Utrecht nieuwkomers Richairo Zivkovic en Edson Braafheid waren ingevallen) kopte Sébastien Haller echter de 1-1 binnen uit een voorzet van Giovanni Troupée.

Na die onverwachte gelijkmaker veerde Utrecht heel even op, maar beide ploegen creëerden weinig kansen en de wedstrijd kabbelde naar het einde.

Vitesse speler Ricky van Wolfswinkel en FC Utrecht speler Andreas Ludwig

Haller: blijft 'ie of blijft 'ie niet?

'Blijft Haller?', dat is al weken de grote vraag bij FC Utrecht. "De transfermarkt is onvoorspelbaar", reageert trainer Erik ten Hag. "Hij is absoluut een spits die in de toekomst in de top kan spelen, maar dit jaar graag nog even bij FC Utrecht."

De Fransman zelf is de vragen over zijn al dan niet aanstaande transfer inmiddels wel een beetje zat. "Ik maak me er niet druk om. Mijn enige probleem is dat we vandaag gelijk hebben gespeeld."

Of de aanvaller blijft is dus nog onzeker, maar toch bedankt Haller zijn huidige club alvast. "Ik heb weer plezier in voetbal en zelfvertrouwen. Ik zal FC Utrecht daar mijn leven lang dankbaar voor blijven."