Verstappen vrijdag in actie op het Belgische circuit
NOS Sport

'Kwalijk als Verstappen Ricciardo niet probeert in te halen'

Het is lang geleden dat een ander Formule1-team dan Mercedes de mogelijkheid had 'de dubbel' te pakken: zowel beslag leggen op positie één als twee. Nu regerend wereldkampioen Lewis Hamilton minimaal 15 plekken wordt teruggezet op de startrij en de twee Red Bulls vrijdag de snelste waren in de tweede vrije training, liggen er kansen.

Tijdens de persconferentie vrijdagmiddag confronteerde Formule1-verslaggever Louis Dekker de Britse teambaas met het doemscenario. Zijn antwoord was opmerkelijk.

Half Nederland zit bij het circuit. Het zou heel raar zijn als Verstappen het niet zou proberen. Mijn zegen heeft hij.

Christian Horner

Dekker: Verstappen ligt in de eindfase vlak achter teamgenoot Daniel Ricciardo en wil hem inhalen. Ricciardo verdedigt. Hoe ga je Mercedes-ellende voorkomen?

Horner: "We hebben van tevoren duidelijke afspraken gemaakt en heldere strategieën klaarliggen. Maar coureurs zijn racers, zodra ze hun helm opzetten en het circuit betreden, zijn de afspraken een bijzaak. Nog voor ze onderweg zijn, zijn de afspraken vergeten."

"Dat hoort ook zo", vervolgt Horner. "Dat is autosport. Ik zou het Verstappen bijna kwalijk nemen als hij niet zou proberen Ricciardo in te halen. Half Nederland zit hier nota bene op het circuit. Het zou heel raar zijn als Verstappen het niet zou proberen. Mijn zegen heeft hij. Maar ik wil wel dat de heren denken aan alle werknemers in de fabriek: twee coureurs mogen 750 andere werknemers niet duperen."

Ricciardo en Verstappen weten waar ze aan toe zijn. Verstappen kondigde eerder aan op de Ferrari's te willen jagen; hij mag zijn ambities naar boven toe bijstellen. Het Belgische spektakel kan beginnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl