NOS Nieuws

Extra waterpunten, insmeerteams en schaduwterrassen bij evenementen

Dit weekeinde worden in verband met het warme weer extra maatregelen genomen op grote evenementen. Overal komen extra watertappunten te staan. Veel drinken is volgens de organisatoren belangrijk om op de been te blijven.

EHBO'ers hebben speciale instructies gekregen om mensen die door de hitte bevangen raken te helpen. Verder geven zij ook voorlichting aan het publiek.

Naast veel drinken moeten bezoekers van grote evenementen zich ook goed insmeren en er voor zorgen dat ze niet te lang in de zon blijven staan. De hitte van de afgelopen dagen heeft invloed op het leven in Nederland en het Nationale Hitteplan is nog altijd van kracht.

Uitmarkt

Op de Uitmarkt in Amsterdam, die vanavond begint, staan niet alleen extra watertappunten, er zijn ook meer schaduwrijke terrassen waar mensen even kunnen bijkomen van de warmte.

De organisatie verwacht dat het publiek het vooral erg warm zal krijgen bij de stalletjes en de podia op het Museumplein.

"Maar er zijn gelukkig ook veel theaters en concertzalen waar het publiek in alle koelte kan genieten van de voorstellingen", zo laat de organisatie weten.

Andere evenementen

Op het Dancefestival Mysteryland, dat morgen en zondag wordt gehouden, lopen speciale insmeerteams rond om bezoekers met zonnebrandcrème tegen de felle zon te beschermen.

Er is een jacuzzi met koud water, mensen kunnen onbeperkt water tappen en er zijn ventilatoren in de tenten en extra luifels voor de broodnodige schaduw.

In het Nijmeegse Goffertpark staan overal emmers water met sponzen voor de 35.000 duizend bezoekers van het We Love The 90s-festival. De bezoekers mogen ook paraplu's meenemen om als parasol te gebruiken. Verder staan er extra blowers op de danstent op het terrein.

Opvallend is dat de bezoekers van Mysteryland en We Love the 90s ook waterpistooltjes mogen meenemen om elkaar en zichzelf te besproeien. Voorwaarde is wel dat de pistooltjes niet langer zijn dan 30 centimeter.

Onweersbuien

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor morgenavond, vanaf 18.00 uur. Dan worden er namelijk stevige onweersbuien verwacht. Bij die buien zijn hagel, zware windstoten en veel neerslag mogelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl