Peter Bosz
NOS Voetbal

Ajax treft Standard, Celta en Panathinaikos in EL

Ajax is met Standard Luik, Celta de Vigo en Panathinaikos ingedeeld in groep G van de Europa League.

Standard Luik eindigde vorig seizoen teleurstellend als zevende in de competitie, maar het seizoen werd gered door winst in de beker. In de finale werd Club Brugge met 2-1 geklopt. Het leverde de Rouches ook Europees voetbal op. Standard Luik wordt getraind door Yannick Ferrera.

Er staan momenteel geen Nederlanders onder contract, wel een oud-Ajacied: Eyong Enoh. De speler uit Kameroen speelde nog niet zo lang geleden bij Ajax, van 2008 tot en met 2014.

Celta

Celta de Vigo verdiende het Europa Leagueticket door een verdienstelijke zesde plaats in de Spaanse competitie. Bekendste speler in de selectie is John Guidetti, die in het seizoen 2011/2012 furore maakte met twintig goals als spits van Feyenoord.

Panathinaikos

Panathinaikos klopte in de voorrondes het Deense Brøndy en het Zweedse AIK. In de Griekse competitie eindigde Panathinaikos als tweede achter Olympiakos. Marcus Berg, die in het verleden speelde voor PSV en FC Groningen, staat er onder contract.

Reactie Bosz

Op de clubwebsite reageert Ajax-coach Peter Bosz op de drie Europese tegenstanders. "Mooie clubs uit bekende voetballanden. Panathinaikos en Standard behoren historisch gezien tot de top in hun competities, al doet Standard het nu wat minder. Celta is een subtopper in de sterke Spaanse competitie."

"De Champions League is natuurlijk het hoogst haalbare, maar ook dit soort wedstrijden in de Europa League zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van onze veelal jonge spelersgroep."

Groep G

AjaxNederland
Standard LuikBelgië
Celta de VigoSpanje
PanathinaikosGriekenland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl