Tonny Vilhena

Loodzware loting Feyenoord met Manchester United en Fenerbahçe

Feyenoord heeft loodzwaar geloot voor de groepsfase van de Europa League. De bekerwinnaar werd in Monaco in groep A gekoppeld aan Manchester United, Fenerbahçe en Zorja Loegansk uit Oekraïne. Feyenoord speelt de eerste groepswedstrijd op 15 september.

Van Persie, Advocaat en Van der Wiel

Met Manchester United en Fenerbahçe heeft Feyenoord topclubs getroffen met een flinke Nederlandse inbreng. Door de koppeling aan Fenerbahçe keert voormalig publiekslieveling Robin van Persie terug in De Kuip.

De Turkse ploeg staat sinds kort onder leiding van Dick Advocaat. Ook oud-Ajacied Gregory van der Wiel speelt er. Voor Dirk Kuijt worden het eveneens bijzondere ontmoetingen. De aanvaller van Feyenoord speelde jarenlang voor Fenerbahçe.

Ibrahimovic en Pogba

Bij Manchester United, waar José Mourinho inmiddels als trainer de scepter zwaait, spelen Daley Blind, Memphis Depay en Timothy Fosu-Mensah. Deze zomer haalde de Engelse topclub Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba als grote sterren binnen.

Zorja Loegansk eindigde afgelopen seizoen als vierde in de competitie van Oekraïne. In het seizoen 2014-2015 troffen de twee clubs elkaar al in Europees verband, in de play-offs van de Europa League. Uit speelde Feyenoord met 1-1 gelijk, thuis werd met 4-3 gewonnen door een doelpunt van Elvis Manu in de slotminuut.

Kuijt: verschrikkelijke maatregel, maar noodzakelijk

Kuijt: heel speciaal

"Ik vind het heel speciaal om tegen Fenerbahçe te gaan spelen en terug te keren in Istanbul", zegt aanvoerder Dirk Kuijt in een eerste reactie op de clubwebsite.

"Ik heb daar drie jaar met heel veel plezier gespeeld en weet zeker dat het voor ons als team een prachtige ervaring wordt om in die heksenketel te spelen. Dat we het opnemen tegen Robin van Persie, Dick Advocaat en Mario Been maakt het allemaal nog specialer."

Groep A

Manchester UnitedEngeland
FenerbahçeTurkije
FeyenoordNederland
Zorja Loegansk Oekraïne

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl