NOS SportAangepast

Verstappen biedt fans in training waar voor hun geld

Max Verstappen heeft zijn duizenden fans op de eerste trainingsdag voor de Grote Prijs van België geweldig vermaakt. De jonge Nederlander was in middaguren op het circuit van Spa-Francorchamps de snelste van alle F1-coureurs.

Verstappen noteerde in de Red Bull een rondetijd van 1.48,085. Daarmee was hij een stuk sneller dan in de ochtenduren, toen hij met 1.49,865 de zevende trainingstijd neerzette.

De nieuwe helm van Max Verstappen

Verstappen was meer dan tevreden met de eerste trainingsdag in de Ardennen, waar zondag ruim 40.000 Nederlanders voor de race worden verwacht. "Ik ben natuurlijk blij met de eerste plaats in de tweede training, maar dit is geen kwalificatie of race", bleef de Nederlander realistisch.

"Het is moeilijk in te schatten waar Mercedes precies staat. Dat team is altijd sterk in de kwalificatie, maar voor Red Bull is het een zeer positieve vrijdag geweest. De tweede startrij op zondag moet in elk geval mogelijk zijn", meende Verstappen.

In de ochtenduren was Nico Rosberg met zijn Mercedes veel sneller dan alle andere coureurs. In de middaguren meldden Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo zich vooraan. Op de supersoft-banden was de Nederlander heel snel. Ricciardo gaf 0,256 seconde toe. Nico Hülkenberg was de nummer drie voor Force India met 1.48,657.

Lewis Hamilton was op Francorchamps bezig met een race-afstelling en hield zich nauwelijks bezig met een snelle rondetijd. De Britse wereldkampioen, die na twaalf GP's aan de leiding gaat in het WK-klassement, moet zondag wegens een straf voor aanpassingen aan de motor in de achterhoede beginnen.

F1-coureur Max Verstappen rijdt bij de GP van België een thuisrace

Rosberg, die de middaguren de softband gebruikte, zag zijn naam terug op de zesde plaats. Met 1.49,161 was hij een seconde langzamer dan Verstappen. De Duitser was met de Mercedes in de eerste training veel sneller geweest (1.48,348).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl