Moskou schenkt witte bolide aan winnaars goud, zilver of brons

Zo kan het ook: Auto in plaats van lintje voor Russische medaillewinnaars

In Rusland delen ze vorstelijke cadeaus uit aan de medaillewinnaars onder de olympische sporters. Premier Medvedev heeft hen op een bijzondere manier bedankt voor hun prestaties in Rio. Na afloop van de huldiging stond voor alle 100 medaillewinnaars een gloednieuwe, hagelwitte BMW klaar op het plein bij het Kremlin.

De sporters werden verwelkomd door president Poetin, die een lintje voor hen had. Maar de sleutels die de premier vervolgens mocht overhandigen, maakten misschien wel meer indruk.

'Topprestatie'

Rusland is met 56 medailles op de vierde plaats geëindigd in het medailleklassement van de afgelopen Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Premier Medvedev vond het behaalde aantal medailles een topprestatie. "Hoewel sommigen het hebben geprobeerd, zijn ze er niet in geslaagd om de Olympische Spelen voor Rusland te verstoren. Jullie hebben de wereld laten zien dat de overwinningen niets te maken hebben met doping of andere misstappen waarvan we worden beschuldigd. Jullie hebben overtuigende resultaten geboekt in een eerlijk en prachtig gevecht."

Dopingschandaal

Lang niet alle sporters die Rusland had willen sturen, mochten gaan. Vanwege het dopingschandaal werden de atleten uitgesloten van deelname. Uit onderzoek is gebleken dat de Russische staat leiding heeft gegeven aan een uitgebreid dopingprogramma tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji in 2014.

In totaal zijn er 285 Russische atleten naar Brazilië afgereisd. 102 moesten er thuisblijven omdat ze waren geschorst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl