John van den Brom vindt de wedstrijd slaapverwekkend

AZ naar groepsfase na zomeravondpotje

AZ heeft zonder moeite de groepsfase van de Europa League bereikt. Na de knappe 3-0 overwinning in Servië was de thuiswedstrijd tegen Vojvodina Novi Sad er puur één voor de statistieken. Het duel eindigde dan ook zoals het begon: 0-0.

Voor rust maakten beide ploegen er een onvervalst potje zomeravondvoetbal van. Door de hitte wilde het tempo maar niet vlotten en waren de kansen zeer schaars. Namens AZ probeerde Fred Friday af en toe wat leuks en nam Ron Vlaar het doel van afstand onder schot. Zijn poging ging net naast.

In de tweede helft werd de temperatuur iets aangenamer en probeerde AZ de ruim 8.000 toeschouwers iets meer vermaak te bieden. Dat lukte slechts ten dele. Mattias Johansson miste een grote kans en Friday kopte een keer naast, maar daar bleef het wel bij.

Vlaar is trots, Van den Brom is blij met realistisch voetbal

AZ is door en dat telt, weet ook aanvoerder Vlaar. "Het was niet leuk om te zien, maar we hebben gedaan wat we moesten doen", sprak hij nuchter. "Ik ben trots dat we weer in de groepsfase staan, want daar kom je niet vanzelf. En we zijn Europees nog steeds ongeslagen en hebben maar een tegengoal."

De manier waarop AZ in Europese duels compact staat, stemt coach John van den Brom tot tevredenheid. "We spelen realistisch voetbal en met dit spel gaan we ook de groepsfase in. Ik hoop dat we geleerd hebben van vorig jaar, dan kan het nog weleens leuk worden."

  • Pro Shots
    Ron Vlaar haalt uit
  • ANP
    Fred Friday

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl