Dick Advocaat
NOS VoetbalAangepast

Eerste succes Advocaat, roemloos debuut Van der Vaart

Fenerbahçe heeft zich ten koste van Grasshoppers geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De ploeg van trainer Dick Advocaat won na de heenwedstrijd (3-0) in de play-offs ook de return in Zürich: 2-0.

De club uit Istanbul begon met Gregory van der Wiel en Robin van Persie in de basis en nam in het slotkwartier afstand van de Zwitsers. De voor Van Persie ingevallen Fernandão zorgde na 77 minuten voor 1-0 en voormalig FC Twente-speler Mirsolav Stoch maakte zeven minuten later 2-0.

Van der Vaart en Letschert

Rafael van der Vaart beleefde een roemloos debuut bij FC Midtjylland. De middenvelder mocht na 72 minuten invallen bij de Deense ploeg, maar kon uitschakeling niet voorkomen. Osmanlispor was over twee wedstrijden te sterk voor de Denen. Na de 1-0 in Denemarken werd het 2-0 in Ankara.

Met Timo Letschert als invaller bracht Sassuolo de play-offs tot een goed einde door Rode Ster Belgrado uit te schakelen. Het werd 1-1 in Servië, en dat was ruim voldoende na de 3-0 in Italië.

Weer geen groepsfase West Ham United

Het grote geld van de Premier League blijkt niet altijd doorslaggevend. West Ham United werd net als vorig seizoen voor de groepsfase uitgeschakeld door FC Astra.

De Engelsen gingen thuis met 1-0 onderuit, hetzelfde resultaat als in Roemenië.

Belgische clubs

De Belgische clubs deden goede zaken. Anderlecht, Racing Genk en AA Gent slaagden erin om de groepsfase te halen. Anderlecht klopte Slavia Praag (3-0), Genk was te sterk voor Lokomotiva Zagreb (2-0) en Gent versloeg Shkëndija (4-0).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl