Luuk de Jong en Jeroen Zoet
NOS Voetbal

PSV hoopt ondanks zware CL-loting weer op 'goede gevoel'

PSV heeft het niet getroffen bij de indeling voor de groepsfase van de Champions League. De Eindhovenaren gaan het opnemen tegen Bayern München, Atlético Madrid en FK Rostov, zo bepaalde de loting in Monaco.

Voor de regerend landskampioen betekent het een weerzien met Atlético, dat vorig seizoen verantwoordelijk was voor de uitschakeling van PSV in de achtste finales van het belangrijkste Europese clubtoernooi. De Spanjaarden wonnen na strafschoppen.

Groep D

1. Bayern München
2. Atlético Madrid
3. PSV
4. FK Rostov

Weerzien met Robben

De duels met Bayern München hebben eveneens een speciaal tintje door de terugkeer van Arjen Robben in Eindhoven. De aanvaller van Bayern speelde in de seizoenen 2002/2003 en 2003/2004 voor PSV.

De club krijgt net als afgelopen seizoen te maken met een Russische opponent. Toen CSKA Moskou, nu FK Rostov, dat woensdag Ajax uitschakelde.

Luuk de Jong weet dat PSV voor een zware opdracht staat. "Maar als je ziet hoe we vorig seizoen in de Champions League hebben gevoetbald, heb ik er een goed gevoel over", reageerde de aanvoerder optimistisch.

Reactie De Jong na loting Champions League

Marcel Brands hoopte tijdens de loting in de relatief makkelijke groep G te komen met onder meer Leicester City en FC Porto. "Ik keek vooral naar het sportieve aspect, dus ik hoopte op G."

"We moeten nu vooral tegen Rostov proberen de Nederlandse eer hoog te houden", aldus de technisch manager.

Reactie Brands na loting Champions League

Andrés Guardado vindt dat PSV vooral moet gaan genieten van de mooie wedstrijden die zijn ploeg te wachten staan. "Het wordt moeilijk, maar wel leuk, vooral als je naar vorig jaar kijkt", aldus de Mexicaan.

"Bayern en Atlético zijn sterk, maar niemand kan ons de lol van een goede groepsfase afnemen en misschien halen we wel de volgende ronde."

Guardado: weinig te verliezen, veel te winnen

Thuiswedstrijd

PSV begint op dinsdag 13 september met een thuiswedstrijd tegen Atlético en reist twee weken later naar Rusland voor het uitduel met Rostov.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl