Vluchtelingen in een noodopvang in Berlijn, in september vorig jaar
NOS Nieuws

Nederlander in Duitsland beschuldigd van verkrachten vluchteling

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen moet een Nederlander terechtstaan voor het verkrachten van een Syrische vluchteling. Dat schrijven Duitse media.

De Nederlander (50) was tot begin dit jaar directeur van een noodopvang voor vluchtelingen in de plaats Finnentrop, in Sauerland. Daar was ook een Syrische vrouw (22) ondergebracht die met haar familie naar Duitsland was gekomen. De twee kregen een verhouding, erkent de man.

De vrouw trok in januari bij hem in. Volgens de Westdeutsche Allgemeine Zeitung beloofde de man dat hij haar zou helpen bij de aanvraag voor het krijgen van een woning. Tot zij die woning kreeg, zou ze bij hem wonen.

Zwanger

Het Duitse OM beschuldigt hem ervan dat hij de vrouw vier keer heeft verkracht. Ze raakte zwanger, maar moest de zwangerschap laten afbreken toen er complicaties optraden. In april deed zij aangifte. Onderzoek van het embryo heeft aangetoond dat de Nederlander de vader was.

De man ontkent dat hij de vrouw heeft verkracht; zij zou vrijwillig seks met hem hebben gehad.

Moeilijk

Het OM verwacht een moeilijk proces. "De verklaringen staan diametraal tegenover elkaar", zegt officier van justitie Wolff in dezelfde krant. Hij heeft justitie in Nederland om meer informatie over de man gevraagd.

De Nederlander wordt ook beschuldigd van het ten onrechte voeren van een dokterstitel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl