Feest bij Borussia Mönchengladbach
NOS Voetbal

Gladbach en City overtuigend naar groepsfase CL

Borussia Mönchengladbach en Manchester City hebben zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de groepsfase van de Champions League.

De Duitsers, die de uitwedstrijd tegen het Zwitserse Young Boys al met 3-1 hadden gewonnen, waren ook in eigen huis te sterk. In Gladbach werd het de avond van Thorgan Hazard en Raffael. Beide spelers wisten doelman Yvon Mvogo drie keer te passeren.

Voor Young Boys, waar oud-Ajacied Miralem Sulejmani in de rust werd gewisseld, deed Yoric Ravet iets terug. De Zwitsers rest nu de groepsfase van de Europa League.

Nolito (l) en Fabian Delph vieren de 1-0 van Manchester City

Voor Manchester City was de return tegen Steaua bij voorbaat al een formaliteit. De Engelsen wonnen vorige week in Roemenië met 5-0 en waren voor eigen publiek met 1-0 te sterk dankzij een doelpunt van Fabian Delph.

Dinamo Zagreb na verlenging langs Salzburg

El Arabi Hilal Soudani bleek goud waard voor Dinamo Zagreb. De Algerijn besliste in de eerste helft van de verlenging de strijd door de 2-1 binnen te tikken.

Na de 1-1 van vorige week in Zagreb leken de Oostenrijkers lange tijd op weg naar de groepsfase van de Champions League. De 1-0 van Valentino Lazaro werd echter vlak voor tijd, in de 87ste minuut, weggepoetst door de Chileen Junior Fernandes, waarna de verlenging volgde.

Waterman met APOEL naar Europa League

FC Kopenhagen plaatste zich ook voor de groepsfase door APOEL Nicosia te verslaan. De Denen hadden na de 1-0 thuisoverwinning voldoende aan een gelijkspel: 1-1.

Het duel op Cyprus leek lang op een verlenging af te koersen, maar de Paraguayaan Federico Santander wist APOEL-doelman Boy Waterman vlak voor tijd te verschalken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl