Davy Klaassen baalt tijdens het duel met Rostov

Geen CL voor Ajax na afstraffing in Rusland

Ajax is er niet in geslaagd zich voor de groepsfase van de Champions League te plaatsen. De Amsterdammers werden, na de 1-1 van vorige week in eigen huis, in Rusland met 4-1 weggespeeld door Rostov. Daardoor rest Ajax slechts een Europa League-ticket.

In tegenstelling tot het eerste duel had Ajax niets in te brengen. FK Rostov domineerde, kreeg de kansen en scoorde voor rust via een kopbal van Sardar Azmoun.

Van kwaad tot erger

Na rust ging het van kwaad tot erger. In een periode van twintig minuten waarin Ajax werd overlopen, scoorde de thuisploeg drie keer. Aleksander Jerochin kopte in de 52ste minuut de 2-0 binnen, Christian Noboa maakte in de 60ste minuut de derde goal en Dmitri Poloz maakte in de 66ste minuut uit de counter de vierde treffer.

Anwar El Ghazi treurt na een goal voor Rostov

Een nog grotere afstraffing dreigde, maar FK Rostov geloofde het wel. Ajax mocht aanvallen en scoorde via Davy Klaassen kort voor tijd vanaf de stip, nadat Kasper Dolberg door Fedor Koedrjasjov, die rood kreeg, was neergehaald. Daarmee werd de eer geenszins gered.

Bosz: geen durf, geen lef

“Dit is niet het Ajax dat ik wil zien en niet het Ajax dat ik in de heenwedstrijd heb gezien", aldus trainer Peter Bosz na afloop. "Vanaf de eerste minuut hebben we een kansloze wedstrijd gespeeld. We werden fysiek afgetroefd en toonden geen lef en geen durf. Ik had het gevoel dat we angstig waren. Het was zo onrustig."

"Maar geloof me", bleef Bosz positief. "Het is nog niet zoals ik het wil zien, maar dit gaat goed komen. We kunnen veel beter dan we hebben laten zien.”

Bosz: geloof me, het komt goed