Herman van der Zandt en oud-rolstoelbasketballer Marc de Hond doen verslag van de Paralympics
NOS Sport

Veel aandacht voor Paralympics bij de NOS

Vlak na de Olympische Spelen worden in Rio de Janeiro ook de Paralympische Spelen gehouden, van woensdag 7 tot en met zondag 18 september.

“We zenden meer uit van het evenement dan de vorige keren", zegt Paul Vloon, die de eindredactie van de paralympische programma’s verzorgt. "Zo is bijvoorbeeld de openingsceremonie voor het eerst live op televisie te zien.”

Twee dagelijkse programma's

De NOS gaat tijdens de Paralympics op televisie dagelijks twee programma’s maken. Op NPO 2 wordt van 19.20 tot 19.50 uur een magazine uitgezonden, waarin de sportieve gebeurtenissen van de dag op een rijtje worden gezet. Net als bij de vorige edities zal Herman van der Zandt de presentatie op zich nemen.

Hij heeft oud-rolstoelbasketballer Marc de Hond als sidekick. Om 7.30 en 8.30 uur wordt op NPO 1 een selectie uitgezonden van de hoogtepunten van de voorbije nacht.

Vier livestreams op nos.nl

Via nos.nl zijn vier livestreams beschikbaar en begin september gaat er een speciale site de lucht in. Vrijwel alle Nederlandse sporters die in actie komen, zijn daar live te zien, net als de slotceremonie. Op NPO Radio 1 is elke ochtend een paralympische update in het NOS Radio 1 Journaal. ’s Avonds gebeurt dat in het programma Langs de Lijn en Omstreken (NOS/EO).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl