Geen 'loservlucht' bij Paralympische Spelen
NOS Nieuws

Wekdienst van woensdag 24 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het wordt vandaag een tropische dag. Er is vrij veel zon en het wordt 29 tot 32 graden. Morgen wordt het nog warmer, met lokaal 35 graden. Vooral in het zuidoosten is er sprake van een hittegolf met ook in het weekend tropische temperaturen.

Wat heb je gemist?

Het midden van Italië is vannacht getroffen door een aardbeving met een kracht van 6 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag zo'n 75 kilometer ten zuidoosten van Perugia. Italiaanse media melden zeker zes doden. In het dorp Amatrice zouden meerdere mensen onder het puin liggen. Volgens de burgemeester is de helft van het dorp met drieduizend inwoners verwoest. Straten zijn door het puin geblokkeerd en de stroom is uitgevallen.

Bij de Paralympische Spelen worden geen Nederlandse sporters voortijdig naar huis gestuurd. "Er komt geen loservlucht", zei assistent-chef de mission Esther Vergeer. Tijdens de Olympische Spelen mochten uitgeschakelde Nederlandse sporters niet tot het einde van het toernooi in het olympisch dorp blijven. Die maatregel leidde tot veel discussie. Veel olympiërs waren het er niet mee eens dat ze met een 'loservlucht' terug naar Nederland moesten.

Esther Vergeer (l) schudt de hand van prinses Margriet

Bij een hotel in een badplaats in het zuiden van Thailand zijn twee bommen afgegaan. Volgens de politie is er zeker 1 dode; zo'n 30 mensen raakten gewond. Het zouden allemaal mensen uit Thailand zijn. Het is nog niet duidelijk wie achter de aanslag zitten. Bijna twee weken geleden kwamen vier mensen om bij een serie bomexplosies op andere plaatsen in het zuiden van Thailand.

Verder vandaag...

De olympische medaillewinnaars worden door koning Willem-Alexander en koningin Màxima ontvangen in Den Haag. Daar worden ze gehuldigd in de Ridderzaal in Paleis Noordeinde. TeamNL sloot de Olympische Spelen dit jaar af met negentien medailles, waarvan acht goud. De huldiging is live te volgen op NPO 1 en nos.nl

Ook is het vandaag Onafhankelijkheidsdag in Oekraïne. Het land werd 25 jaar geleden onafhankelijk. De Oekraïense president Petro Porosjenko en Poolse president Andrzej Duda zullen samen een speech houden.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl