Willem-Alexander en Maxima in het olympische hockeystadion
NOS Sport

De sport van woensdag bij de NOS

De koek is nog niet op voor de Nederlandse olympische medaillewinnaars. Na de huldiging van gisteren in Amsterdam wacht vandaag de volgende episode in het leven na de Spelen van Rio de Janeiro: ontvangst bij de premier en het Koninklijk Huis.

De sporters worden rond 13.30 uur in Den Haag toegesproken in de Ridderzaal, waar speeches volgen van onder meer premier Mark Rutte, Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en chef de mission Maurits Hendriks.

Per fiets verplaatsen de medaillewinnaars zich daarna richting Paleis Noordeinde, waar Koning Willem-Alexander de ploeg welkom heet. Ook de traditionele bordesfoto staat op het programma. Dit alles is live te volgen op NPO 1 en NOS.nl vanaf 13.30 uur en de beelden komen ook terug in het Sportjournaal. De presentatie is in handen van Herman van der Zandt.

Vuelta

De Vuelta a España is toe aan de vijfde etappe. Een vlakke rit over 171,3 kilometer, alhoewel de renners in de finale te maken krijgen met een korte klim. Beelden van de etappe zijn in samenvatting te zien in het Sportjournaal van 18.45 uur, maar live al eerder: vanaf 16.00 uur op NOS.nl.

Ajax

In Rusland strijdt Ajax voor Champions League-voetbal tegen FK Rostov. Na de 1-1 in de Arena moet de ploeg van Peter Bosz in ieder geval scoren om de groepsfase van het lucratieve toernooi te bereiken.

Een samenvatting van het duel is te zien in Nieuwsuur. In Langs de Lijn En Omstreken is de wedstrijd live te volgen, met het commentaar van Jeroen Elshoff en Frank Wielaard. Ook via het liveblog op NOS.nl blijft u op de hoogte.

Uitzendingen van woensdag 24 augustus bij de NOS

Tijd Programma Waar?
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
13.30 uur Medaillewinnaars bij Koninklijke Huis en premier Rutte NPO 1 en NOS.nl
16.00 uur Slotfase van de vijfde etappe van de Vuelta NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.30 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl