NOS Nieuws

Engeland levert Poolse doodrijder uit aan Nederland

Op verzoek van Nederland heeft Engeland een Pool uitgeleverd, die in 2013 een dodelijk ongeluk veroorzaakte. Hij reed toen in zijn auto een echtpaar en hun kleindochtertje van twee dood op een fietspad in Meijel in Limburg. Hij zou te hard hebben gereden en de macht over het stuur hebben verloren. Er zou geen drank in het spel zijn geweest.

De 35-jarige Pool moet in Nederland nog een celstraf van bijna vijftien maanden uitzitten. Hij werd op 14 augustus in Engeland aangehouden, waar hij als seizoensarbeider aan het werk was.

Stoel

De Pool werd aanvankelijk veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar. De rechtbank vond dood door schuld in het verkeer niet bewezen. Dat vonnis leidde tot woede bij de nabestaanden. De vader van het meisje gooide een stoel naar de rechter.

In hoger beroep werd de Pool bij verstek veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden en een rijverbod van vier jaar. Dat was meer dan geëist. Het OM had een jaar cel geëist en een rijverbod van drie jaar. Met aftrek van de elf dagen die hij in een Nederlandse cel zat direct na de aanrijding, moet hij nu nog 439 dagen zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl