Een vestiging van La Place in Leiden
NOS Nieuws

1500 medewerkers weer aan de slag bij La Place

La Place werkt hard aan een comeback. In de vestigingen die open zijn, groeit de omzet. Oud-medewerkers werden opnieuw in dienst genomen en de keten heeft goede hoop uit te kunnen breiden naar de nog te openen warenhuizen van Hudson's Bay.

De Brabantse supermarktketen Jumbo nam La Place in januari over, toen het failliete V&D aan een doorstart werkte. Toen de doorstart niet doorging, moesten de La Place-restaurant in V&D-winkels sluiten en bleven alleen de zelfstandige restaurants open.

Eind april gingen de eerste 'inpandige' restaurants onder de vlag van Jumbo weer open. Zo werden onder meer de vestigingen in de voormalige V&D-panden in Amsterdam, Arnhem en Den Bosch heropend. In de geopende restaurants groeide de omzet met 11 procent naar 100 miljoen euro.

Jumbo hoopt binnen afzienbare tijd 200 miljoen euro omzet te draaien met La Place - dat bedrag zette de keten om voordat V&D failliet ging.

Oud-medewerkers

In de La Place-filialen staan veel oude bekenden: 1500 oud-medewerkers van La Place zijn opnieuw in dienst genomen. "Die medewerkers zaten in de aankoop van La Place. Zij hebben een compleet nieuw contract gekregen", aldus een woordvoerder van Jumbo. Op het moment dat V&D failliet ging had La Place nog 5000 medewerkers in dienst.

Voor het eind van het jaar wil de supermarktketen nog meer vestigingen in de oude V&D-panden heropenen. Jumbo onderhandelt nog met de Canadese warenhuisketen Hudson's Bay om ook in die winkels een La Place te mogen vestigen. Als dat lukt, worden mogelijk meer oud-medewerkers weer aangenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl