Grondpersoneel KLM voert actie bij incheckbalies
NOS Nieuws

Hof bekijkt staking KLM-grondpersoneel

Vandaag staat de vakbond FNV tegenover de KLM bij het gerechtshof in Amsterdam. Eerder bepaalde de rechtbank dat het grondpersoneel van KLM voorlopig niet mag staken vanwege onder meer de terreurdreiging. De FNV is het daar niet mee eens.

Het grondpersoneel wil eerder een loonsverhoging dan de KLM voorstelt, meer vaste banen en het behoud van alle vakantie- en seniorendagen.

Eerder deze maand verbood de rechtbank stakingen van het grondpersoneel tot begin september. Op dat moment waren er extra controles op en bij Schiphol vanwege een verhoogde terreurdreiging. De rechter vreesde dat een staking zou leiden tot een grote hoeveelheid gestrande reizigers, mede gezien de vakantiedrukte.

Wel stiptheidsacties

Afgelopen weekend voerde het grondpersoneel wel stiptheidsacties uit. De actievoerders werkten volledig volgens het boekje. Dat leidde nauwelijks tot overlast.

Piloten van EasyJet staakten gisteren wel, waardoor zeven vluchten vanaf Schiphol werden geannuleerd. De piloten van de Britse luchtvaartmaatschappij mogen niet in het weekend staken vanwege de vakantiedrukte en terreurdreiging.

De FNV is de enige vakbond die niet akkoord gaat met het voorstel van KLM. Andere bonden doen niet mee met de acties. Ongeveer een kwart van de bijna 15.000 grondmedewerkers van de luchtvaartmaatschappij is lid van de FNV.

Waarschijnlijk doet het hof vandaag nog geen uitspraak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl