Maurits Lammertink tijdens de Amstel Gold Race van dit jaar
NOS Wielrennen

Katjoesja pikt Lammertink op bij Roompot

Maurits Lammertink stapt van Roompot Oranje Peloton over naar een WorldTour-formatie. De 25-jarige Nederlander gaat de komende twee jaar rijden voor de Russische ploeg Katjoesja.

"Katjoesja toonde al in het voorjaar interesse en hun verhaal sprak mij direct erg aan. Een type als ik hebben zij niet echt. Ik hoop dan ook voor eigen kans te kunnen rijden in de heuvelklassiekers en volgend jaar in een grote ronde te kunnen starten", aldus Lammertink, die op dit moment nog aan zijn herstel werkt na een zware val in de Ronde van Zwitserland.

De heuvelspecialist reed eerder bij Vacansoleil-DCM ook al op het hoogste niveau. De afgelopen twee jaar fietste hij voor Roompot. Hij maakte dit seizoen indruk met goede klasseringen in de Amstel Gold Race (16de) en de Brabantse Pijl (7de). Daarnaast schreef hij de Ronde van Luxemburg op zijn naam.

Lotto-Jumbo haalt Belg

Ook Lotto-Jumbo is actief op op de wielertransfermarkt. De 24-jarige Belg Floris De Tier komt over van Topsport Vlaanderen en tekent voor twee jaar. De Nederlandse ploeg ziet in hem een groot talent voor in de bergen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl