NOS Voetbal

Goalgetter Ünal: de eerste was de moeilijkste

Ünal: dit kun je van tevoren niet bedenken

Hij leek de onbetwiste man van de wedstrijd te worden met zijn drie doelpunten in de eerste helft. Uiteindelijk moest Enes Ünal die eer delen met ploeggenoot en matchwinnaar Jari Oosterwijk. Maar de bijdrage van de van Manchester City gehuurde Turk in het met 4-3 gewonnen duel met FC Groningen was zonder meer sensationeel.

"Het was inderdaad een perfecte dag", gaf de schuchtere Ünal schoorvoetend toe. "We sloten de wedstrijd af met een overwinning. Dus alles is perfect."

Met die bescheidenheid deed de 19-jarige Twente-spits zich zondagmiddag ernstig tekort. Hij slaagde er niet alleen in om in zeventien minuten ("Zeventien minuten?!") drie keer het vijandelijke net te vinden, de ene goal was ook nog mooier dan de andere.

Openingstreffer

Na enig aandringen kiest Ünal, die voor de zomer een half jaar de kleuren van NAC Breda verdedigde, voor de openingstreffer. "Dat was de moeilijkste. Eerst de bal controleren, dan twee tegenstanders passeren en toen goed de bal in het doel plaatsen. Maar scoren is scoren. Daar ben ik aanvaller voor."

Dankzij zijn hattrick ("Dat kun je van tevoren niet bedenken, maar soms gebeurt het") ging FC Twente met een 3-0 voorsprong de rust in. Na zeventig minuten - het stond inmiddels 2-3 - werd hij gewisseld voor Oosterwijk. En niet met tegenzin. "Ik was moe. Ik ben pas laat hier gekomen. Ik heb nog tijd nodig om aan mijn conditie te werken."

Interland

Ünal, die vorig jaar maart tegen Luxemburg zijn tot nu toe enige interland voor Turkije speelde, gaat ervan uit dat hij in de toekomst vaker van zich zal doen spreken. "Ik sta pas aan het begin van mijn carrière en hoop meer van dit soort dingen te laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl