De verbrede A1 bij Muiden, zaterdagmiddag
NOS Nieuws

Werkzaamheden lopen uit: A1 naar A'dam in ochtendspits nog deels dicht

De werkzaamheden aan de spoorbrug over de snelweg A1 bij Muiderberg duren langer dan verwacht. Daarom zullen morgenochtend niet alle rijstroken richting Amsterdam open kunnen, verwacht Rijkswaterstaat.

Naar verwachting zal slechts één rijstrook beschikbaar zijn. Automobilisten moeten dus rekening houden met files en extra reistijd. "We adviseren mensen onze website en onze Twitter-account in de gaten te houden", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. "Vanavond hopen we een update te kunnen geven."

Vanmiddag zijn er richting Amsterdam nog twee rijstroken beschikbaar, maar vanaf 21.00 uur zal de weg geheel afgesloten zijn. Het verkeer wordt omgeleid.

Taai

De tegenvaller is te wijten aan het sloopwerk bij de oude spoorbrug; de met staal versterkte steunpunten van de brug blijken taaier dan verwacht.

De A1 zal in de tegenovergestelde richting wel conform de planning open gaan. Automobilisten kunnen vanaf 05.00 uur weer richting Amersfoort rijden.

De werkzaamheden aan de snelweg zijn een jaar geleden bewust in dit laatste vakantieweekend gepland in samenspraak met spoorbeheerder ProRail, zegt Rijkswaterstaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl